Tanden bleken

Uw tanden effectief bleken

Bent u niet tevreden over de kleur van uw tanden? Een leuke glimlach zegt meer dan duizend woorden. Met een witte lach maak je altijd veel sneller een goede indruk. Bij ons in de praktijk is er de mogelijkheid om uw tanden effectief te laten bleken. Enkel onder de supervisie van een tandheelkundige mogen er bleekbehandelingen met meer dan 0,1% waterstofperoxide worden gebruikt. Wij hebben veel ervaring met het uitvoeren van bleekbehandelingen en kunnen u dus ter dienst zijn. Voor onze bleekbehandelingen maken wij enkel gebruik van wetenschappelijke onderbouwede middelen.

 

Wanneer is bleken wenselijk?

Medisch gezien heeft bleken geen relevantie, maar esthetisch gezien natuurlijk wel. Bleken kan wenselijk zijn als u te maken heeft met ernstige verkleuringen van uw tanden. Er kunnen meerdere redenen aan tandverkleuring ten grondslag liggen. Aan de ene kant kan dit komen door uw eet- en drink gewoonten. Aan de andere kant kunnen ongezonde gewoonten daaraan bijdragen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan roken. Wanneer u verkleurde tanden heeft, is er gelukkig de mogelijkheid om uw tanden bij ons te laten bleken. Het voordeel van uw tanden bij ons laten bleken is dat het met professionele en vertrouwde middelen gebeurt, onder toezicht van een tandarts, zonder dat het nadelige effecten heeft voor uw tanden. Uw gebit ziet er dan weer mooi en stralend wit uit.

 

De verschillende behandelingsmethoden

Voor het bleken van uw tanden zijn er verschillende behandelingsmethoden. Allereerst is er de mogelijkheid om uw tanden te laten bleken middels een bleeklamp. Het voordeel van deze bleekbehandeling is dat het volledig pijnloos is en de resultaten gelijk zichtbaar zijn. De zichtbaarheid is wel altijd maar tijdelijk. Hoe lang uw tanden wit blijven is afhankelijk van meerdere factoren. Ook is er de mogelijkheid om uw tanden thuis te bleken. Het kan dan wel langer duren voor u effect ziet. Thuisbleken gaat natuurlijk altijd onder begeleiding van één van onze tandartsen die ervaring hebben met deze methode.

Comments are closed.