Vullingen

Kiespijn ? Heeft u een gaatje?

Vullingen

Indien tijdens een controle afspraak wordt vastgesteld dat u een gaatje heeft, wordt er een vervolgafspraak gemaakt voor een vulling. Door het gaatje te vullen wordt kiespijn geremd en verder tandbederf voorkomen.

Het vullen van gaatjes kan met meerdere materialen. De twee meest gebruikte materialen zijn amalgaan (zilveren vulling) en composiet (witte vulling).

Amalgaan is een mengsel van zilver, kwik en andere metalen en heeft een zilveren kleur. Het gebruik van amalgaan is enorm afgenomen, door de opkomst van composiet. Tandartspraktijk Alexander maakt geen gebruik van Amalgaan.

Composiet is een nieuwer vullingsmateriaal en heeft vrijwel dezelfde kleur als uw eigen tanden. Composiet kan worden gebruikt om gaatjes te vullen, maar ook om verkleurde tanden of om tanden met een afwijkende vorm mooier te maken. Bovendien voorkomt composiet verdere pijn en herstelt het de functie van de tand.

Het vullen van gaatjes mag in beginsel alleen gedaan worden door de tandarts. In sommige gevallen, wanneer het een klein gaatje betreft, mag ook de mondhygiënist deze behandelen. De opdracht hiertoe wordt dan door de tandarts gegeven.

Comments are closed.