Angsttandarts

Angsttandarts

Veel volwassenen zijn bang voor de tandarts en schamen zich daar enigszins voor. Hier hoeft u zich echter niet voor te schamen, want u bent zeker niet de enige die bang is voor de tandarts. Veel mensen hebben een angst voor de tandarts en hier kunnen meerdere oorzaken voor zijn, zoals één specifieke nare behandeling of een slechte ervaring met een andere tandarts. Uit onderzoek is gebleken dat meer dan 40% van de mensen in Nederland bang is voor de tandarts. Deze angst kan zich dan natuurlijk uiten in meerdere gradaties. Van een gezonde spanning tot een zeer grote angst waardoor u niet meer naar de tandarts durft te gaan. Indien dat laatste bij u het geval is, dan kunt u gebruik maken van de diensten van de angsttandarts. En nee; dit is geen tandarts die angst inboezemt, maar er juist voor zorgt dat u zonder angst naar de tandarts kunt gaan.

 

Veel mensen zijn bang voor de tandarts omdat ze bang zijn voor pijn. Tegenwoordig zijn er echter veel hulpmiddelen die gebruikt kunnen worden om pijn te bestrijden bij een behandeling. Deze technieken zijn bovendien ook steeds geavanceerder. In de toekomst zal dit allemaal dus nog beter worden. De angst van veel mensen heeft niet alleen de angst voor pijn als grondslag. Sommige mensen zijn ook bang voor de tandarts vanwege het onverwachte. Ze weten niet wat ze kunnen verwachten en dit maakt mensen angstig.

 

Wij doen er alles aan om uw angst te ontnemen. Dit doen we onder andere door u gelijk gerust te stellen en transparant te zijn in wat u kunt verwachten. Ook kunnen we dieper ingaan op de vraag waarom u deze angst heeft. Aan de hand van uw verhaal kunnen wij dan gepaste actie ondernemen om deze angst als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen! Tevens zijn onze tandartsen gespecialiseerd in het behandelen van angstpatiënten en gebruiken daarvoor speciale behandelmethoden.

Comments are closed.