Rotterdamse Tandartsdag

Rotterdamse Tandartsdag

Tandartsdag

Rotterdamse tandartsdag

Op 26 maart 2022 heeft Tandartsenpraktijk Alexander meegedaan aan de Rotterdamse tandartsdag!
Zaterdag 26 maart organiseerde Fonds Bijzondere Noden Rotterdam (FBNR) samen met Stichting Present Rotterdam, Stichting ANDERS Rotterdam en de Rotterdamse Tandartsvereniging (RTV) de tweede Rotterdamse tandartsdag.

De Rotterdamse tandartsdag is er om kwetsbare Rotterdammers te helpen die zich geen tandartsbezoek kunnen veroorloven. Mensen met acute klachten en pijnproblemen aan hun gebit krijgen een behandeling aangeboden. Deze mensen hebben geen tandartsverzekering en kunnen deze ook niet afsluiten vanwege hun financiële situatie.

 

Uit recent onderzoek blijkt dat anderhalf miljoen Nederlanders geen geld hebben om jaarlijks op controle te gaan of een tandartsverzekering af te sluiten. Tijdens de eerste editie in 2021 bleek hoe hard zo een dag nodig was, toen waren er namelijk 189 Rotterdammer op de tandartsdag geholpen.

Dit jaar deden er maar liefst 37 tandartsteams mee op 14 verschillende praktijken en hebben we meer dan 250 patiënten kunnen helpen! Bij ons konden patiënten terecht bij twee tandartsen, een mondhygiënist en werden ze met een warm welkom ontvangen door onze gastvrouw. Naast behandelen, zorgplannen maken en reinigen, werd er ook poetsinstructie gegeven en algemene advies over mondzorg.

Wij hebben dit als een erg leuke dag ervaren! Namens Tandartsenpraktijk Alexander willen wij alle vrijwilligers hartelijk bedanken voor jullie deelname en inzet!

Voor meer informatie: www.tandartsdag.nl

Comments are closed.